Категории

Производители

Информационен email

Фиточай There are 3 products.

Фиточай
Поръчки след края на войната!!!
Фиточай
Чаят подобрява работата на мозъка, помага да се справите с депресията, подобрява кръвообръщението, има антиканцерогенно действие — това означава, че има всички свойства на функционалното (оздравителното) хранене.
• Наред с обичайните чайове сега голяма популярност си завоюва фиточая. Какво представлява той? Това е смес от лечебни растения с традиционен чай или само композиция от лечебни растения. От тези чайове у нас най-известни са: египетския чай каркаде, китайски жасминов (зелен чай с цветчета жасмин) и чай с бергамот «Earl Grey tea». (Черен чай с портокалово масло. «Бергамот» в английски език има две значения — «бергамот-растение» и «портокалово масло».)
• Впрочем, има и други фиточайове, за които знаем твърде малко. Така например, традиционният японски чай «genmaicha» е зелен чай с пържен ориз. А така нареченият лечебен чай «Аюрведа», който включва джинджифил, куркума, фенхел(резене), канела, кардамон е много популярен в Шри Ланке.

Сред най-известните в света фиточайове са: чай от анасон, артишок, копър, репей, кимион, ехинацея, мечо грозде, хризантема, резене, цитрусови кори, женьшен, плодове бъз, глог, хибискус, цветове липа, листа малина и касис, шипка, лимонова трева, листа кока (след отделяне на кокаина), коприва, борови и елхови иглички с високо съдържание на витамин С, червена детелина, розмарин, пържена пшеница,ориз и ечемик, мента, салвия, червен кантарион, стевия, кимион, валериана, върбинка лечебна и много други.
Лекуваме ли? Не, предупреждаваме болестите

Защо фиточая е така обичан от населението на земното кълбо? Растенията са способни да синтезират огромно количество химически съединения, притежаващи важни биологически свойства. Досега са отделени около 12 000 такива съединения, като количеството им в растенията е 10 пъти повече!

По своето биологическо действиe тези вещества по принцип не се отличават от лекарствените препарати. Никой не оспорва, че получените «от цветя и трави» нови биологически активни съединения и получените въз основа на тях лекарствени препарати се счита за изключително перспективно направление — да кажем, колко полза е принесъл хинина или аспирина (получен от кората на върба ива).

Но! Използването на водния екстракт от растението — фиточая е особено ценен за предпазване от различни заболявания и поддържа здравето на човека. В много страни на Азия и Африка фиточайовете за поддържане тонуса и предпазване от различни заболявания, са изключително популярни и по данни на Световната Здравна Организация, обхваща до 80% от населението. В наши дни популярността на фиточайовете все повече завладява пазарите на Европа, Америка и Русия. Не напразно тези продукти се наричат „Продукти на бъдещето”. Фиточайовете се явяват функционални напитки и могат да се използват постоянно.

LiveZilla Live Help